ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η Σχολή Μηχανολογίας Αυτοκινήτου School of Automotive Engineering ιδρύθηκε το 2016 και είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους νέους που ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν τις γνώσεις και τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Στην Κύπρο, η Σxολή Μηχανολογίας Αυτοκινήτου School of Automotive Engineering προσφέρει:

   • Διετές Δίπλωμα στη Μηχανική Αυτοκινήτων, πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙΠΑΕ), σε συνεργασία με το κολλέγιο Ledra College.
   • Τριετές Δίπλωμα Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Συντήρηση και Επιδιόρθωση Οχημάτων στο επίπεδο (2 & 3) της Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το City & Guilds of London Institute.

 

Τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού θέτουν υψηλή προτεραιότητα στην άρτια εκπαίδευση των φοιτητών, ώστε οι φοιτητές ν’ αποκτήσουν το απαραίτητο υπόβαθρο που θα τους οδηγήσει σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο κλάδο της μηχανικής αυτοκινήτων.

 

Η Σχολή μας στέκεται κοντά σ’ όλους μας τους απόφοιτους και μετά τη συμπλήρωση των σπουδών τους. Για κάθε απόφοιτο μας που επιθυμεί ν’ ανοίξει το δικό του συνεργείο αλλά και για κάθε απόφοιτο μας που θέλει να εργοδοτηθεί στη αυτοκινητοβιομηχανία, οι καθηγητές και το προσωπικό του School of Automotive Engineering στέκονται αρωγοί σε κάθε νέο ξεκίνημα.

 

 

Γιατί να σπουδάσεις στο School of Automotive Engineering:

 

 • Γιατί κοντά μας μπορεί να εκπαιδευτεί τόσο ένας αρχάριος όσο και ένας έμπειρος τεχνικός αυτοκινήτων.
 • Γιατί έχουμε αποκλειστικές συνεργασίες με εταιρείες ηγέτες του κλάδου, όπου οι σπουδαστές μας μπορούν να εργοδοτηθούν άμεσα.
 • Γιατί πραγματοποιείται η πρακτική εξάσκηση σε πλήρως εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους.
 • Γιατί οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία για συμμετοχή σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις καινοτομίας.
 • Γιατί το πρόγραμμά μας προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό θεωρητικής γνώσης και πρακτικών δεξιοτήτων.
 • Γιατί οι φοιτητές μας έχουν την πλήρη υποστήριξη από την έμπειρη εκπαιδευτική ομάδα της Σχολής.

 

Διδακτικό Προσωπικό

Τα μαθήματα διδάσκουν έμπειροι και καταρτισμένοι μηχανικοί αυτοκινήτων, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ).

Οι καθηγητές μας δεν έχουν μόνο τις ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά διαθέτουν και χρόνια εμπειρίας και πολύτιμες διασυνδέσεις στον τομέα της μηχανικής αυτοκινήτων.

 

Διδακτική  Ύλη

Η διδασκαλία γίνεται με τον συνδυασμό θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης στα άρτια υπερσύγχρονα εργαστήρια της Σχολής, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και διαγνωστικό εξοπλισμό. Καλύπτει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία μηχανικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μερών και συστημάτων του αυτοκινήτου, καθώς και όλες τις διαγνωστικές διαδικασίες που την πλαισιώνουν.

Η τεχνολογία των σύγχρονων αυτοκινήτων συνεχώς εξελίσσεται γι αυτό και εμείς στο School of Automotive Engineering συνεχώς εμπλουτίζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τις νέες εξελίξεις, δίνοντας στους φοιτητές μας τις γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να ξεπερνούν με επάρκεια τις προκλήσεις των σύγχρονων αυτοκινήτων.

 

Υπερσύγχρονα Εργαστήρια

Στο School of Automotive Engineering, η πρακτική εκπαίδευση είναι πραγματική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης σε πραγματικές συνθήκες ενός συνεργείου.

Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μας παρέχουν στους σπουδαστές την κατάλληλη εμπειρία, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν άμεσα θέσεις στην τοπική αυτοκινητοβιομηχανία.

Tα εργαστήριά μας, με συνολικό εμβαδόν 800 τ.μ., είναι πλήρως εξοπλισμένα με τα τελευταία μοντέλα εργαλείων και μηχανημάτων, παρόμοια με ένα σύγχρονο συνεργείο αυτοκινήτων, έτσι οι σπουδαστές μας να έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε ένα άρτια εξοπλισμένο περιβάλλον. Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μας παρέχουν στους σπουδαστές τη δυνατότητα ατομικής εξάσκησης αλλά και ομαδικής εκπαίδευσης καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της αγοράς.

 

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Στο School of Automotive Engineering, η επαγγελματική σας σταδιοδρομία ξεκινάει εδώ! Οι απόφοιτοί μας αποκτούν εξαιρετικές γνώσεις και δεξιότητες που ζητούνται ευρέως στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας μια δυναμική επαγγελματική πορεία στον τομέα της μηχανικής αυτοκινήτων.