ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στην Κύπρο, η Σχολή Μηχανολογίας Αυτοκινήτου School of Automotive Engineering ιδρύθηκε το 2016 και είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους νέους που ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν τις γνώσεις και τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Η Σxολή Μηχανολογίας Αυτοκινήτου School of Automotive Engineering προσφέρει:

   • Δίπλωμα Μηχανικής Αυτοκινήτων, Αξιολογημένο και Πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), σε συνεργασία με το Ledra College.
   • Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Συντήρηση και Επιδιόρθωση Οχημάτων στο επίπεδο (2 & 3) της Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το City & Guilds of London Institute.

 

Τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού θέτουν υψηλή προτεραιότητα στην άρτια εκπαίδευση των φοιτητών, ώστε οι φοιτητές ν’ αποκτήσουν το απαραίτητο υπόβαθρο που θα τους οδηγήσει σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο κλάδο της μηχανικής αυτοκινήτων.

 

Η Σχολή μας στέκεται κοντά σ’ όλους τους απόφοιτους και μετά τη συμπλήρωση των σπουδών τους. Για κάθε απόφοιτο μας που επιθυμεί ν’ ανοίξει το δικό του συνεργείο αλλά και για κάθε απόφοιτο μας που θέλει να εργοδοτηθεί στη αυτοκινητοβιομηχανία, οι καθηγητές και το προσωπικό του School of Automotive Engineering στέκονται αρωγοί σε κάθε νέο ξεκίνημα.

 

 

Γιατί να σπουδάσεις στο School of Automotive Engineering:

 

 • Εκπαίδευση για όλους: Η σχολή μας απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους τεχνικούς αυτοκινήτων.
 • Εξαιρετικές Συνεργασίες: Διαθέτουμε αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, όπου οι φοιτητές μας μπορούν ν’ απασχοληθούν άμεσα.
 • Πρακτική Εκπαίδευση: Η πρακτική εκπαίδευση είναι πραγματική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης σε πραγματικές συνθήκες ενός συνεργείου.
 • Καινοτομία & Εκπαίδευση: Οι φοιτητές μας έχουν την ευκαιρία για συμμετοχή σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις καινοτομίας, μένοντας ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις.
 • Συνδυασμός Θεωρίας και Πράξης: Το πρόγραμμά μας προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων.

 

Διδακτικό Προσωπικό

Τα μαθήματα διδάσκουν έμπειροι και καταρτισμένοι μηχανικοί αυτοκινήτων, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ).

Οι καθηγητές μας δεν έχουν μόνο τις ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά διαθέτουν και χρόνια εμπειρίας και πολύτιμες διασυνδέσεις στον τομέα της μηχανικής αυτοκινήτων.

 

Διδακτική  Ύλη

Η διδασκαλία γίνεται με τον συνδυασμό θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης στα άρτια υπερσύγχρονα εργαστήρια της Σχολής, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Καλύπτει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία μηχανικών, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών μερών και συστημάτων του αυτοκινήτου, καθώς και όλες τις διαγνωστικές διαδικασίες που την πλαισιώνουν. Οι φοιτητές στο πρόγραμμα αυτό θ’ αποκτήσουν ένα πολύ ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο και εξαιρετικές πρακτικές δεξιότητες, ώστε να είναι τεχνικά καταρτισμένοι στον εντοπισμό και στην επίλυση προβλημάτων και στην επισκευή πολύπλοκών συστημάτων του αυτοκινήτου.

Η τεχνολογία των σύγχρονων αυτοκινήτων συνεχώς εξελίσσεται γι’ αυτό και εμείς στο School of Automotive Engineering συνεχώς εμπλουτίζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τις νέες εξελίξεις, δίνοντας στους φοιτητές μας τις γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να ξεπερνούν με επάρκεια τις προκλήσεις των σύγχρονων αυτοκινήτων.

 

Υπερσύγχρονα Εργαστήρια

Στο School of Automotive Engineering, η πρακτική εκπαίδευση είναι πραγματική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης σε πραγματικές συνθήκες ενός συνεργείου.

Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μας παρέχουν στους σπουδαστές την κατάλληλη εμπειρία, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν άμεσα θέσεις στην τοπική αυτοκινητοβιομηχανία.

Tα εργαστήριά μας, με συνολικό εμβαδόν 800 τ.μ., είναι πλήρως εξοπλισμένα με τα τελευταία μοντέλα εργαλείων και μηχανημάτων, παρόμοια μ’ ένα σύγχρονο συνεργείο αυτοκινήτων, έτσι οι σπουδαστές μας να έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σ’ ένα άρτια εξοπλισμένο περιβάλλον. Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μας παρέχουν στους σπουδαστές τη δυνατότητα ατομικής εξάσκησης αλλά και ομαδικής εκπαίδευσης καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της αγοράς.

 

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Στο School of Automotive Engineering, η επαγγελματική σας σταδιοδρομία ξεκινάει εδώ! Οι απόφοιτοί μας αποκτούν εξαιρετικές γνώσεις και δεξιότητες που ζητούνται ευρέως στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας μια δυναμική επαγγελματική πορεία στον τομέα της μηχανικής αυτοκινήτων. Μπορούν να εργαστούν άμεσα στον τομέα συντήρησης και επιδιόρθωσης αυτοκινήτων στην Κύπρο και στο εξωτερικό και ν’ ανοίξουν το δικό τους συνεργείο.